Punchline.ro – The Comedy Blog
Afla cand sunt spectacole de stand-up la tine in oras

Top 10 albume de comedie din 2012

December 31st, 2012 · No Comments · Stiri din stand-up, Top 10

Anul acesta au fost lansate peste 100 de albume de comedie, iar mai jos gasiti un top realizat de laughspin.com, al celor mai amuzante 10. Noi asteptam comentariile voastre cu albumele preferate. Pentru top au fost luate in considerare albumele de comedie lansate intre 14 noiembrie 2011 si 13 noiembrie 2012 cu o durata minima de 40 de minute.

10. Ben Roy – I Got Demons

Comediantul din Denver si-a construit albumul pe fosta sa dependenta de alcool si atacurile sale de panica, pe omagiile catre sotia si fiul sau, pe comentariile furioase despre televiziune si eroii culturii pop ai Americii.
De la Greg Giraldo nu a existat un comediant cu un punct de vedere atat de ferm ancorat in frustrare si vulnerabilitate, care alaturi de o doza sanatoasa de auto-constientizare, reprezinta unele dintre armele cele mai importante pe care un comediant le poate avea. Numai timpul ne va spune daca Roy se va ridica la nivelul lui Giraldo.

9. John Moses – On the Edge

Daca te intrebai cand mai scoate Dave Attell un album, albumul de debut al lui John Moses, On the Edge, iti va mai curma putin din suferinta. Cu un stil asemanator lui Attell, cuvintele lui Moses ies repede si furios. Puternic dogmatic, Moses vorbeste abil despre droguri, rasa, sex si cam orice ai vrea sa auzi despre un tip nascut intr-o familie colorata, disfunctionala cu o mama vitrega jamaicana, un cumnat filipinez si “a ton of fags”.

8. Patrice O’Neal – Mr.P

Albumul Mr.P, o reprezentare perfecta a umorului brutal de onest al lui O’Neal, a fost lansat la trei luni de la moartea acestuia. Pe acesta comediantul ne spune de ce femeile au nevoie de barbati, de ce femeilor albe le poti face fata usor si de ce este aproape imposibil sa iti inseli prietena in ziua de azi. Ne vorbeste si despre politica, sclavie si despre adorabilii sai catei, demonstrand inca o data ca un om este creat din multe straturi, iar el a fost destul de curajos sa ni le arate pe toate.

7. Nate Bargatze – Yelled at by a Clown

In ultimii ani, Nate Bargatze a castigat respectul celorlalti comedianti fiind cap de afis in foarte multe spectacole din toata America. Acesta a aparut de trei ori la Conan si a avut un special de jumatate de ora pe Comedy Central. Billy Procida spunea despre acesta:  “With his understated delivery and low-energy approach on stage, Bargatze proves the most valuable weapon a comedian can possess is a well-written, intelligent joke. Throughout the album, Bargatze bounces from quick-laugh jokes to expertly crafted stories and extended ruminations– all packed with wholly satisfying punch lines.”

6. Eddie Pepitone – A Great Stillness

Desi popularitatea sa a crescut in ultimii ani, mai ales datorita felului inteligent in care foloseste Twitter-ul, filmului documentar The Bitter Buddha, aparitiei zilnice in show-urile Puddin’ si Longshot Podcast, Eddie Pepitone este inca un comediant care nu este apreciat pe cat merita.
Cu albumul A Great Stillness, Pepitone demonstreaza ca daca un comediant are instincte excelente, chiar si cea mai absurda comedie poate fi fermecator de accesibila.

5. Gary Gulman – No Can Defend

Venind de la un tip care a vorbit cinci minute despre grepfrut nu este deloc surprinzator ca pe noul sau album acesta povesteste sase minute despre Netflix, 10 minute despre The Karate Kid plus face o deconstructie a prietenei dintre Dorothy si Omul de Tinichea din Vrajitorul din Oz incorporata, in mod natural. Gulman ofera permisiunea ascultatorului de a rade despre aparent cele mai banale aspecte ale vietii.

4. Tom Papa – Live in New York City

Tom Papa este unul dintre cei mai talentati comedianti, iar dupa ultimul sau album din 2006 era timpul sa mai revina cu unul.  Desi o mare parte din album este despre viata sa ca sot si tata, Papa se ocup? de aceste concepte mult discutate cu clasa si cu un nivel de onestitate care ar face si parintii din cele mai fericite casnicii sa se rusineze.

3. Hannibal Buress – Animal Furnace

Inca de la lansarea albumului de debut, My Name is Hannibal, de acum doi ani, Buress s-a remarcat ca unul dintre cei mai amuzanti comedianti din prezent. El imbina inteligenta ascutita cu prosteala pura in glumele sale in care descoperi in parti egale un tip relaxat si un copil excitabil.
Pe noul album Buress vorbeste despre groaza de a defeca intr-un avion, spune o poveste despre o femeie cu care voia sa culce, obsedata de statisticile despre rapiri sau incanta publicul cu o poveste despre momentul cand a scris o scena pentru Megan Fox pe vremea cand era la Saturday Night Live.

2. Todd Barry – Super Crazy

Tocmai a sarbatorit 25 de ani de cand face comedie si cel mai recent album al sau, Super Crazy, nu a fost niciodata mai amuzant, ceea ce spune multe, pentru ca primele sale trei albume au glume atat de bine scrise si atat de incisive, incat cei mai multi comedianti ar putea doar sa viseze la o inteligenta asemanatoare cu a sa.  Pe Super Crazy, Barry vorbeste despre cele mai simple concepte – review-uri inutil pasionale pe Amazon, oameni insuportabili la restaurante, cine la aeroporturi si multe altele.

1. John Mulaney – New in Town

Cel de-al doilea album al lui John Mulaney, New in Town, l-a facut pe autorul Jake Kroeger sa spuna : “New in Town is exquisitely written and delivered with a professionalism equal to comedians twice his age.”
“Mulaney presents a perfect mix of long-form stories stuffed with satisfying details, quicker anecdotes and straight-up punch line-heavy jokes,” Whether it’s embarrassing stories about lying to his doctor (sometimes you have to sacrifice your ass if you want that Xanax prescription) or high school parties gone terribly awry (why yes, that is poop on your computer), the Saturday Night Live scribe approaches it with a perfect amount of self-deprecation that never inspires “awwws” from the audience. In fact, Mulaney introduces controversy every so often, though he’s always careful to disclaim a bit, as in, “This is going to get playfully anti-semetic, so just let it go there. I’ll get in trouble. You won’t.”

Daca inca nu ati cumparat albumul trebuie sa o faceti, iar daca ati facut-o dati-l si unui prieten care nu este atat de destept ca voi cand vine vorba de comedie.

Tags: ·········

Comentarii

comentarii